© ppg

Limburg organiseert actieweken voor veilig schoolverkeer

Om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te garanderen, organiseert de Limburgse gouverneur Herman Reynders, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politie en het Limburgs parket voor de 14de keer de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer”. Deze actie duurt tot 25 september, zo meldt de gouverneur.

“Als op 1 september het nieuwe schooljaar start, brengt dit zowel voor ouders, kinderen en leerkrachten heel wat nervositeit teweeg”, aldus gouverneur Herman Reynders. “Dit heeft ook zijn weerslag op het verkeer. De kinderen zijn vaak hun speelsheid van de grote vakantie nog niet verleerd en ouders willen, als ze hun kinderen naar school gebracht hebben, zich haasten naar het werk. Ook de overige automobilisten moeten terug wennen aan kinderen in het verkeer na twee relatief rustige maanden op de weg. Het is dan ook opletten geblazen om jezelf en anderen veilig door het verkeer te loodsen.”

Concreet zal tijdens de thema-actie de lokale politie extra aandacht besteden aan overtredingen die zowel door volwassenen als door jongvolwassenen en kinderen worden begaan. ln de schoolomgeving zal de politie bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en op snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets of bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.

“Een verkeersveilige schoolomgeving kan eenvoudigweg niet zonder controle op de naleving van verkeersregels”, aldus Reynders. “Daarom willen we benadrukken dat het optreden van de politie er niet op gericht is om het extra moeilijk te maken voor de volwassenen en de kinderen. Onze eerste bezorgdheid is en blijft het veilige schoolverkeer. Laten we er dan ook samen voor zorgen dat alle kinderen veilig op school en terug thuis geraken.”

Na de actie zal een rapport worden opgesteld van de resultaten.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio