© BELGA

Joachim Bottieau sneuvelt op WK judo

Joachim Bottieau (IJF 19) heeft donderdag op het WK judo in de Kazachse hoofdstad Astana de derde ronde in de klasse tot 81 kilogram niet overleefd. De 26-jarige Bottieau ging onderuit tegen de Egyptenaar Mohamed Abdelaal (IJF 35).

Bottieau kreeg tegen Abdelaal twee bestraffingen achter zijn naam, tegenover één bestraffing voor de Egyptenaar. In het slot moest onze landgenoot zich laten verzorgen voor een oogblessure.

Bottieau was nochtans goed aan zijn WK begonnen. Hij versloeg in de eerste ronde de Roemeen Cristian Bodirlau (IJF 54). Pas tien seconden voor het einde lukte Bottieau een yuko, nadat hij eerder in de kamp een bestraffing had gekregen. In de tweede ronde was Bottieau vrij wegens het forfait van een tegenstander.

Maandag al strandde Europees kampioene Charline Van Snick in de derde ronde in de klasse tot 48 kg, een dag later verloor ook Ilse Heylen (-52 kg) haar kamp in de derde ronde. Woensdag sneuvelden Sami Chouchi en Dirk Van Tichelt (beiden -73 kg) in respectievelijk de derde en tweede ronde. Vrijdag komen Roxane Taeymans en Lola Mansour in actie in de klasse tot 70 kg. Zaterdag maakt Toma Nikiforov (-100 kg) zijn opwachting.