© Peter Istas

7 medailles op BK Open Water

Door de ongelukkige datum waren er slechts 3 STRC'ers die dit jaar in het koude water van het meer van Butgenbach de strijd aangingen om de open water lifesaving titels. Toch kwamen er maar liefst 7 medailles in de sportzakken mee terug richting Sint-Truiden.

Peter Istas

Tessy, Jelle en Jorne stonden alledrie aan de start bij de leeftijdscategorie miniemen. Voor Tessy was het het haar eerste open water wedstrijd. Ze kon mooi haar 5 wedstrijden beëindigen in de top 10, wat zeker gezien mag worden als een goede presatatie voor een eerste deelname.

Jelle en Jorne hadden reeds een klein beetje ervaring en konden zich mengen om de strijd voor de medailles. Jelle veroverde de Belgische titel op de Beach Sprint en de Beach Flags en een mooie 2de plaats op de Surf race. Leeftijdsgenoot Jorne behaalde het zilver op de Beach Flags en brons op de Beach Sprint en de Board race.Verder konden beide jongens ook de aflossing Rescue Board race op hun naam schrijven, waardoor er 3 Belgische titels en in totaal 7 medailles veroverd werden.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio