© Belga

Jurgen van den Broeck gaat naar Katusha

Na negen seizoenen verlaat Jurgen van den Broeck de Lottoploeg. Hij rijdt volgend seizoen voor Team ­Katusha. Het contract is nog niet getekend, maar van den Broeck heeft wel zijn akkoord gegeven aan het ­Russische management. Tijdens de Vuelta zal hij eerstdaags zijn nieuwe verbintenis ­tekenen.

Hugo Coorevits, Jan-Pieter de Vlieger

Dat Van den Broeck de Lottoploeg verlaat is niet ­verrassend. Zoals ­bekend was de relatie tussen renner en team verzuurd, onder meer omdat de Kempenaar een aantal keer een contractaanpassing weigerde en omdat hij dit jaar niet mocht deelnemen aan de Tour.

Van den Broeck sprak de voorbije maanden met een aantal ploegen. In de Giro nog met Orica-Greenedgde, later ook met Iam Cycling en Team Katusha. De Russische ploeg kon hem kennelijk het ­interessantste voorstel voorleggen. Katusha heeft naast ­Joaquim Rodriguez weinig renners die in grote rondes een klassement kunnen rijden.

Van den Broeck zal dus ­voldoende ruimte krijgen om zijn persoonlijke ambities na te streven. Mogelijk fungeert hij ook als een gids voor het Russische rondetalent Ilnur Zakarin.