© PN

City betaalt 74 miljoen euro voor De Bruyne: 2 miljoen voor Genk

Wolfsburg en Manchester City hebben een akkoord over Kevin De Bruyne. Terwijl PSG nog een ultieme poging deed om de 24-jarige Rode Duivel aan te trekken, verhoogde City zijn bod gisteren tot 74 miljoen euro. Dat volstond. Alleen de betaalmodules worden nog afgesproken, en dan start De Bruyne eindelijk aan zijn nieuwe Engelse missie.

Jürgen Geril en David Van den Broeck

Tot gisteren was er nog enige verdeeldheid in het bestuur van Wolfsburg. De Bruyne werd in 2014 voor 22 miljoen euro weggekocht bij Chelsea. Sommige bestuursleden ­wilden hem al verkopen toen City 68 miljoen bood, anderen wilden het onderste uit de kan. Nu het bod verhoogd is tot 74 miljoen, gaat de hele directie akkoord.

En dus worden de laatste details nu opgelost. Dat gaat vooral om betaalmodules. Manchester City wil 40 procent van de prijs meteen betalen. Daarna nog eens 40 procent en nog eens 20 procent. Wolfsburg heeft liever meteen 60 procent en daarna nog twee schijven van 20 procent. De Wolven willen ook dat City de opleidingsvergoedingen betaalt. Dat zou gaan om bijna 500.000 euro voor AA Gent en zo’n twee miljoen voor RC Genk. Dat vormt geen obstakel meer.

Lees vandaag in Het Belang van Limburg meer over de transfer van De Bruyne.