© Tom Palmaers

Dries vervult laatste droom van terminaal zieke vader: ‘Deze overwinning is voor papa’

‘Na twintig jaar nog eens een wielerwedstrijd in eigen dorp, met mijn zoon aan de start.’ Dat was de droom van Johnny Slegers (48), die in de terminale fase van een agressieve kanker zit. “De koers op zich was al ongelofelijk, maar mijn zoon solo zien winnen, dat is met geen woorden te beschrijven. Prachtig dat ik dit nog heb mogen meemaken.”

Johnny GEURTS

Lees ook: Avondkoers als laatste wens voor terminale Bilzenaar

Twee weken geleden las u in onze krant het verhaal van Johnny Slegers (48). De Rijkhovenaar, die aan een terminale vorm van kanker lijdt, wilde liever dan wat dan ook nog eens een wielerkoers in eigen dorp, met zoon Dries aan de start.

“In februari is mijn broer ziek geworden”, doet Rik (50) het verhaal. “Even later na vele onderzoeken werd de vreselijke diagnose gesteld: kanker. De ziekte heeft de overhand genomen. Voor ons allemaal een zware klap.” In de familie is wielrennen altijd een stokpaardje geweest. “Johnny had al langer plannen om volgend jaar het wielrennen terug naar Rijkhoven te brengen. Na twintig jaar werd het ook tijd dat er weer een koers door het dorp zou rijden. Maar door Johnny’s ziekte konden we zolang niet meer wachten. De wedstrijd moest er nu komen.”

Lees het volledige verhaal vandaag in Het Belang van Limburg.