In ‘Familie’ neemt Marie-Rose afscheid van haar zoon Peter.

In ‘Familie’ neemt Marie-Rose afscheid van haar zoon Peter.© vtm

Marie-Rose plengt laatste tranen in ‘Familie’

Actrice Martine Jonckheere (58) nam maanden ­geleden in tranen afscheid van haar collega’s bij ­’Familie’, vanavond staat haar ­personage Marie-Rose hetzelfde te wachten.

tdl

Marie-Rose betrapte haar man met een ander in de zetel en zag haar zoon én kleinzoon in het ziekenhuis belanden met een CO-vergiftiging en een rondje comazuipen. ­

Gisteravond vertelde Marie-Rose haar kleinzoon dat ze een nieuw leven wou ­beginnen in Frankrijk en bij haar vriendin Colette zou ­intrekken. Vanavond wordt het ­huilen en nog eens huilen bij het afscheid van haar ­kinderen Véronique en Peter en van ‘de bomma’.

INFO‘Familie’: om 19.55 uur op VTM

Enkele memorabele momenten van Martine Jonckheere in 'Familie'

© Archief

Na 24 jaar neemt Martine Jonckheere afscheid van ‘Familie’. Fans van het programma zullen hun vertrouwde personage Marie-Rose dus binnenkort van het scherm zien verdwijnen. Daarom blikken we even terug op enkele memorabele momenten van Marie-Rose in ‘Familie’.

1. Helikoptercrash Marie-Rose en Hugo:

Marie-Rose wil samen met haar geliefde Hugo ergens anders een nieuw leven opbouwen. Wanneer ze met de helikopter over de oceaan richting Gran Canaria vliegen, stort het toestel plots neer. Hugo komt om en Marie-Rose lijkt spoorloos te zijn. Het is op dat moment de eerste keer dat Marie-Rose echt 'sterft'. Jonckheere stapte in 1996 al eens uit de serie, om in 1998 terug te keren om een einde te breien aan haar rol met behulp van de bewuste helicoptercrash. Pas in 2005 duikt haar personage opnieuw op. Ze blijkt de crash dan toch overleefd te hebben.

2. Auto-ongeluk in Luxemburg:

Na de begrafenis van Pierrot vertrekken Marie-Rose, Guido en Veronique op vakantie naar Luxemburg. Onderweg krijgen ze echter een zwaar ongeluk. Marie-Rose komt ongedeerd uit het wrak, maar de anderen zijn er veel erger aan toe.

3. Marie-Rose en Caroline vallen van een ravijn:

Marie-Rose is ervan overtuigd dat Mathias haar bedriegt met Caroline en dat lokt een hevige ruzie uit. Peter en Veronique besluiten omwille van de vele ruzies in het bedrijf een teambuilding te organiseren. Tijdens het weekendje weg komt het tot een pijnlijke confrontatie tussen Caroline en Marie-Rose en vallen ze allebei van een ravijn.

Bekijk meer video's van Familie op vtm.be

4. Rita probeert Marie-Rose te vermoorden:

Zatte Rita brengt ’s avonds een bezoekje aan Marie-Rose en scheldt haar de huid vol. Ze geeft haar de schuld van het vertrek van Dimi en het feit dat Pierrot haar heeft buitengezet. Het komt zelfs zo ver dat Rita Marie-Rose bij de keel grijpt.

Bekijk meer video's van Familie op vtm.be

5. Trouw Mathias & Marie-Rose:

Niet alleen dramatische momenten, maar ook heuglijke gebeurtenissen vinden plaats. Voor Marie-Rose en Mathias is de grote dag aangebroken: ze stappen in het huwelijksbootje.

Bekijk meer video's van Familie op vtm.be

FOTO: Martine Jonckheere neemt afscheid van ‘Familie’

© Peter Desmedt

© Peter Desmedt

thumbnail: null
thumbnail: null

Martine Jonckheere heeft een punt gezet achter ‘Familie’. Na 24 jaar heeft ze gisteren in Leuven haar laatste scènes ingeblikt. Binnenkort verdwijnt ze van het scherm. “Ik voel me niet down”, zegt een nochtans emotionele Jonckheere. “In mijn hoofd is de klik al gemaakt.”

“Ik had me nog zo voorgenomen om niet te huilen”, roept La Jonckheere wanneer ze een traan wegpinkt bij het ontvangen van de bloemen en fles Veuve Clicquot. Maar verder was de West-Vlaamse opvallend opgewekt op haar laatste draaidag. Die speelde zich af in een ziekenhuis, waar ook Sandrine André (Veronique), Peter Bulckaen (Mathias) en Gunther De Batselier (Peter) rondliepen.

Over de toedracht van de scènes mogen we niks verklappen, maar het zijn chronologisch niet de laatste scènes op het scherm. “Ik zag niet huizenhoog op tegen deze dag”, zegt Martine. “Ik had het lastiger toen ik mijn laatste studioscène moest spelen. Tenslotte was dat een kwarteeuw mijn biotoop. Ik was één van de pioniers, maakte alle veranderingen en alle bazen mee.”

Wat Martines plannen voor de toekomst zijn, leest u vandaag in Het Belang van Limburg.