© SvDi

Arbeid Adelt! tekent contract op Pukkelpop

Arbeid Adelt! brengt op 30 oktober een nieuw album uit. Marcel Vanthilt, Luc Van Acker en Jan Vanroelen gebruikten Pukkelpop als locatie om hun contract te tekenen met platenlabel V2/Excelsior.

CRu

"Voor ons optreden op ‘Sinner’s Day’ in Hasselt enkele jaren geleden, hadden we al onze nummers opnieuw ingestudeerd. Er kwam 10.000 man kijken: dat gaf een kick en dan wil je toch meer. Dus begonnen we meer op te treden, maar eens de tour gedaan, hadden we iets van: en nu?"

"Unaniem hebben we toen besloten om verder te gaan, maar dan moesten we wel een nieuw album opnemen. Dit jaar zijn we beginnen te schrijven. In september verschijnt de eerste single ’50.000 Hi Hats’ en op 30 oktober komt het album uit. Op 11 november stellen ze het live voor in Brussel. Muzikaal blijven we dicht bij onze kern: electro met weirde gitaren en bizarre Nederlandse teksten."

"Chokri had me gevraagd om de Evil Superstars aan te kondigen op Pukkelpop en ook daarom hebben we besloten om hier, op dit festival, het contract te tekenen. Plus: we hebben hier opnames gemaakt voor een clip, ook tijdens het optreden van de Evil Superstars."

Het nieuwe album zal het eerste van de groep zijn in 21 jaar.