FOTO???? KBC-senioren fietsen van Schulen naar Zoutleeuw

De kring van gepensioneerden van KBC Limburg mag trots zijn op haar fietsverantwoordelijken. Vorige vrijdag was het reeds de 41ste keer dat een fietstocht georganiseerd werd. De fietstocht ging van Schulen naar het provinciaal domein Het Vinne in Zoutleeuw.

Adelin VANDORMAEL

Onder begeleiding van de wegkapiteins Maurits, Jan, Damien en Etienne vertrokken we met veertig fietsers rond 10u aan de kerk van Schulen. Iedere fietser werd voorzien van een fietshesje met het KBC-logo. De veiligheidsvestjes werden ons gratis bezorgd door KBC Bank Hasselt-Verwilghen. Van Schulen ging het richting Schulensmeer en Halen waar we langs de Ijzerenweg verder fietsten en rond de middag toekwamen in het provinciaal domein Het Vinne in Zoutleeuw.

Het Vinne is een mooi stukje natuur met een enorme verscheidenheid van fauna en flora. In de bistro werden de hongerige magen gestild. Er werd een lunchpauze voorzien van ongeveer 2 uren. Genoeg tijd voor een wandeling rond het meer of gezellig bijpraten.Omstreeks half drie blies Maurits op zijn fluitje en vertrokken we via Binderveld (Nieuwerkerken) terug naar Schulen. Onderwege werd nog een drankstop gehouden in brasserie Olmenhof in Herk-de-Stad. Omstreeks 17 uur arriveerden we terug in Schulen.In Tafel Sint-Jan, waar we verwelkomd werden door de uitbaters Séverine en Pascal, genoten we van een heerlijk avondgerecht.Ondanks de weersvooruitzichten niet denderend waren, bleven we de ganse dag gespaard van de regen met af en toe een heerlijk zonnetje door de wolken.Onze fietskapiteins mogen een pluimpje op hun hoed steken voor de feilloze organisatie van deze fietstocht. De foto's van de fietstocht zijn te bekijken op de website van de kring.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio