© BELGA

© JG

© JG

© JG

© BELGA

© pn

© Photo News

© BELGA

© BELGA

© Karel Hemerijckx

© JG

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Flitsend STVV speelt Genk op een hoopje in vurige Limburgse derby

Sint-Truiden heeft zijn eerste thuiszege uit de clubgeschiedenis tegen Racing Genk beet. En hoe! Een flitsend STVV toonde zich op Stayen twee niveaus sterker dan de buren uit Genk en won oververdiend met 3-1. Dankzij deze overwinning klimt Sint-Truiden voorlopig naast KV Oostende aan de leiding van de Jupiler Pro League. Racing Genk blijft achter met 7 op 15.

dmm

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Sint-Truiden

Genk

Opmerkelijk: De derby was zowel op als naast het veld bijzonder vurig. Terwijl beide supportersclans uitpakten met rookbommetjes, spandoeken en zangkoren, leverden ook de spelers een stevige strijd. Scheidsrechter Joeri van de Velde trok maar liefst zeven gele kaarten en stuurde Genk-trainer Maes naar de tribune. In de slotfase moesten er verschillende opstootjes geblust worden.

Hoogtepunten

11’ Daar is de 1-0! Kabasele laat zich de bal ontfutselen op de middenlijn en dan gaat het snel. Mbombo gaat de rechterflank af, geeft mee met Bagayoko en die legt perfect achter voor Edmilson Junior. De man in vorm bij STVV plaatst de bal rustig in de hoek en scoort zijn derde van het seizoen.

18’ Fantastische actie van Edmilson Junior op rechts. Hij verandert het spel van flank met een knappe cross. De bal komt tot bij Jean-Luc Dompé. Die snijdt naar binnen en haalt verschroeiend uit. Zijn poging spat uiteen op de lat.

21’ Gorius zet Buffel op weg naar doel met een fantastische diepe bal. De aanvoerder van Genk wordt nog teruggehaald door Bagayoko. In een tweede fase van het duel gaat Buffel te makkelijk tegen de grond en dat komt hem op geel te staan.

35’ Een afvallende bal belandt voor de voeten van Dewaest. De Genkse verdediger haalt van ver uit en dwingt Dutoit tot een eerste save.

37’ Köteles komt goed tussen op een indraaiende vrije trap van Schoofs. Hij komt echter slecht neer en lost de bal. Die verdwijnt bijna in doel maar Dewaest kan opruimen.

40’ Daar is STVV opnieuw. Mbombo krijgt centraal aan de zestien de bal aangespeeld en wil hem plaatsen. Köteles let echter goed op en plukt de bal uit de bovenhoek.

51’ Ook in de tweede helft is de eerste kans voor de thuisploeg raak. Dompé heeft ruimte en begint aan zijn avontuur. Hij loopt Tshimanga, nochtans niet van de traagste, simpel voorbij en zet strak voor. Mbombo duikt voor Dewaest en devieert binnen: 2-0.

67’ Jean-Luc Dompé kan nog eens counteren. Als hij aan de zestien komt kan hij afleggen op Mbombo maar Dompé gaat zijn eigen kans. Köteles weert zijn poging.

78’ Pijlsnelle counter van STVV. Dompé wordt diep gestuurd en de snelle spits dolt Castagne, gaat buitenom en verschalkt Köteles. De 3-0 is ene feit.

79’ Bagayoko gaat te wild in op Buffel en de bal gaat terecht op de stip. Yoni Buyens neemt zijn verantwoordelijkheid. De middenvelder zet zich achter de bal en faalt niet: 3-1.

83’ Voor Buyens kon trappen was er nog opstootje met Kabasele en Edmilson Junior. Beiden kregen een gele kaar onder de neus geduwd. Ook Angban moeit zich nog even door de bal te willen ontfutselen van Buyens. Hij ontsnapt aan een kaart.