© Belga

© AFP

© Reuters

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Gewapende man verwondt drie mensen op trein Amsterdam-Parijs

Een gewapende man heeft op een trein van Amsterdam naar Parijs drie mensen verwond. Onmiddellijk na zijn daad werd hij opgepakt. De man zou opgestapt zijn in Brussel, melden La Libération en The Huffington Post.

skn

Een man gewapend met een kalasjnikov heeft vrijdagavond op de Thalys tussen Amsterdam en Parijs drie mensen verwond. De gewapende man kon door passagiers overmeesterd worden. Hij werd door de politie gearresteerd in het station van Arras in Noord-Frankrijk. De arrestant was in het bezit van verschillende wapens, waaronder vuurwapens en messen. Hij zou in zijn coupé het vuur hebben geopend op zijn medepassagiers met een kalasjnikov.

Volgens de Franse nieuwssite La Voix du Nord is de vermoedelijke dader een man van tussen de 30 en 40 jaar oud van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij zou volgens de nieuwssite door Amerikaanse mariniers zijn overmeesterd, toen zij hoorden dat hij wapens aan het laden was op het toilet. Door hun snelle handelen zou erger zijn voorkomen.

De Franse autoriteiten sluiten niet uit dat er sprake is van een terroristische aanslag. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve reist waarschijnlijk snel naar Arras af.

Franse acteur gewond

De verwondingen van de drie mensen die vrijdag gewond zijn geraakt bij de aanslag in de Thalys, vallen mee. Volgens de prefect van het departement Pas-de-Calais is slechts één van de mensen gewond geraakt door een of meerdere kogels. Het tweede slachtoffer werd verwond door een mes.

De derde gewonde, de bekende Franse acteur Jean-Hugues Anglade, was niet bij het incident betrokken. Hij verwondde volgens de prefect zijn hand toen hij het alarmglas insloeg.

De treinpassagiers zijn na het incident opgevangen. Veel van hen zijn in shock.

Het Twitteraccount van de Thalys laat weten dat de passagiers van de trein in veiligheid zijn gebracht en dat de situatie onder controle is.

De Thalys is een dochteronderneming van de SNCF, de Belgische tegenhanger van de NMBS en de Deutsche Bahn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.