© Photo News

Treinverkeer tussen Brussel en Gent zwaar verstoord door defecte trein

Het treinverkeer tussen Brussel en Gent is vrijdag sinds iets na 17.00 uur zwaar verstoord door een defecte trein die stilstaat in de buurt van Denderleeuw. Dat meldt Frédéric Petit, woordvoerder van spoorwegnetbeheerder Infrabel. Omdat er slechts één spoor beschikbaar is, zijn verschillende treinen vertraagd of afgeschaft.

“De trein die stilstaat ter hoogte van de spoorvertakking Welle, de P-trein tussen Schaarbeek en Oostende, heeft te kampen met tractieproblemen en kan dus niet meer op eigen kracht rijden. Daarachter staat een trein vast, die onderweg was van Schaarbeek naar De Panne. Aan boord van de treinen zitten telkens ongeveer 600 mensen”, aldus Petit.

“Er is momenteel een hulptrein onderweg, die de defecte trein zal wegtakelen. Daarna kan de trein die geblokkeerd staat zijn reisweg verderzetten via Denderleeuw.” Hoe lang de takeling van de trein zal duren, kan Petit nog niet zeggen, “maar de defecte trein zorgt wel voor grote hinder op de drukste spoorlijn van het land”.

De treinen van Brussel naar de kust krijgen voorrang en rijden op het vrije spoor, de treinen die in de omgekeerde richting rijden worden omgeleid. Reizigers moeten rekening houden met vertragingen en afgeschafte treinen, aldus Petit.