© Toro Rosso

Max Verstappen krijgt gridpenalty voor GP van België

Max Verstappen blikt tevreden terug op de eerste dag van het raceweekend in Spa-Francorchamps. De Nederlander krijgt echter wel een gridpenalty voor de race.

F1journaal.be

'Het was een goede eerste dag. Ik geniet altijd enorm van het rijden op Spa-Francorchamps, zeker nu ik er voor het eerst met een Formule 1-auto overheen mocht. Dat is natuurlijk veel uitdagender dan met een F3-auto', zei Verstappen tegenover zijn officiële website. 'Na enkele aanpassingen, was ik blij met de balans van de auto. In de eerste vrije training heb ik het rustig opgebouwd en wisten we ons goed te verbeteren. In de tweede vrije training had ik niet veel vrije ronden, maar aan het aan het eind van de dag weet ik hoe de auto zich gedraagt en dat onze snelheid nog omhoog kan, dus dat bewaren we voor zaterdag.'

Daarna volgde echter slecht nieuws voor Verstappen want Renault heeft besloten om de motor van zijn Toro Rosso te wisselen en de Nederlander van een zesde motor te voorzien. Dit impliceert een gridpenalty van tien plaatsen voor de race van zondag.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: