© REUTERS

Standard laat rekeningen Marseille blokkeren

Standard wacht nog steeds op een groot deel van het transferbedrag van Michy Batshuayi dat het van Olympique Marseille moet ontvangen en onderneemt nu de nodige stappen tegen de Franse club.

Een som van om en bij de vijf miljoen euro had begin deze maand overgemaakt moeten worden maar dat is nog steeds niet gebeurd. De Rouches hebben nu een deurwaarder op Marseille afgestuurd en die heeft de rekeningen van de Franse eersteklasser geblokkeerd. Er volgt ook nog een klacht bij de Wereldvoetbalbond FIFA.

Marseille van zijn kant argumenteerde dat het niet voldoende geld in kas heeft, maar dat kan na de verkoop van Florian Thauvin aan Newcastle snel veranderen. De 22-jarige Batshuayi ruilde vorige zomer de Luikenaars voor l’OM, met zijn overgang zou zo’n zeven miljoen euro gemoeid geweest zijn.

'Met de top van Standard zijn we een schema voor de betalingen overeengekomen', aldus algemeen directeur Philippe Pérez op de clubwebsite. 'En wij respecteren dit nauwgezet. Wij hebben de helft van de verschuldigde som in de loop van de maand augustus overgemaakt. De tweede helft zal, zoals voorzien, overgemaakt worden in september.''Alle Europese clubs kennen problemen wat betreft de beschikbaarheid van geldelijke middelen, zeker in de transferperiode', vervolgde Pérez. 'We begrijpen het ongeduld van enkelen om zo snel mogelijk geld in kas te hebben. Maar dat rechtvaardigt niet deze mediacampagne die de reputatie van de club schaadt. L'OM betaalt altijd wat het verschuldigd is!'

Lees meer over Standard Luik