Brons voor Gerben Thijssen op WK baanwielrennen junioren

Gerben Thijssen heeft vrijdag een bronzen medaille behaald in de puntenkoers op het WK baanwielrennen voor junioren in de Kazachse hoofdstad Astana. Het goud ging naar de Japanner Imamura, zilver was voor de Armeniër Stepanyan.

Op de derde dag van het WK baanwielrennen hebben de Belgische junioren voor een verrassing gezorgd. Eerder haalde bondscoach Wernimont aan dat hij met weinig verwachtingen afreisde naar Astana en hij al blij zou zijn met twee of drie plaatsen in de top acht, nu heeft de Belgische selectie dan toch een medaille beet.

Nochtans kwam Gerben Thijssen gehavend aan de start in de puntenkoers. Donderdag bereikte hij de finale van de scratch, maar kwam hij er ten val en moest hij opgeven. Vandaag moest hij opnieuw aan de bak en met succes. Hij verzamelde twaalf punten in de puntenkoers, goed voor een bronzen medaille. De gouden medaille was met 31 punten voor de Japanner Shunsuke Imamura, zilver voor de Armeniër Edgar Stepanyan met 25 punten.

In de tijdrit van 1 km werd eerstejaarsjunior Ayrton De Pauw veertiende met een nieuw Belgisch record: 1:05.369, Maarten Stevens klokte de 26e tijd met 1:07.978 van dertig deelnemers.