Chocoladerepen uit de rekken gehaald wegens salmonella

In chocoladerepen van een drietal merken is salmonella aangetroffen. De verkooppunten werden reeds op de hoogte gebracht, en alle chocoladerepen zijn uit de rekken gehaald. Dat laat het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) vrijdag weten.

Het gaat om de chocoladerepen Taste-it, Twin Bar en Chocolate Break van de respectievelijke merken Damhert Nutrition, Schär en Atkins. Bij Taste-it betreft het de lotnummers 2141, 5146 en 5196, bij Chocolate Break gaat het om de lotnummers 5147 en 5148. Bij Twin Bar zijn de lotnummers 1542, 5142 en 5146 getroffen, maar ook alle loten met houdbaarheidsdatum tot 26 mei 2016.

Consumenten die de chocoladerepen nog in huis hebben, worden gevraagd die niet meer op te eten en terug te brengen naar het punt van aankoop. Daar zullen ze terugbetaald worden.

Symptomen

Mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree, en dat binnen de 12 tot 48 uur na consumptie van het besmette eten. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met een verminderde weerstand en ouderen lopen een groter risico op besmetting.