© *

Eerste officiële beeld van samenwerking tussen Balmain en H&M

Begin november is het weer zover, dan lanceert H&M zijn zoveelste samenwerking met een groot modehuis of bekende ontwerper. Dit keer is Balmain aan de beurt, het Franse modehuis onder leiding van de 29-jarige creatief directeur Olivier Rousteing. Zopas lekte ook het eerste officiële sneak peek van wat we van de collectie mogen verwachten.

flb

Eerder waren modellen Kendall Jenner en Jourdann Dunn al op de rode loper van de Billboard awards te spotten in de creaties van Balmain en H&M: een jasje in zwart en wit en een nauw aansluitend truitje met doorkijkstof en gouden details. De collectie ligt normaal pas vanaf 5 november in 250 winkels en zal ook online beschikbaar zijn, maar nu dook via de Franse Elle al een eerste officieel campagnebeeld op.

Het modehuis Balmain staat bekend om zijn sterke silhouetten, nauw aansluitend en met uitgesproken schouders en die lijn wordt duidelijk ook doorgetrokken in de samenwerking. Het silhouet heeft opvallende barokke details, ook iets wat de voorbije seizoenen wel vaker op de catwalk terug te vinden was.

Niet te missen