© Photonews

Sprintersfestijn in jubileumeditie Vattenfall Cyclassics

Zondag vindt in en rond het Duitse Hamburg de twintigste editie van de Vattenfall Cyclassics (WorldTour) plaats. Het parcours is 221,3 km lang en de wedstrijd staat bekend als een festival voor de sprinters. Vorig jaar won de Noor Alexander Kristoff.

Wielrennen op Sportwereld.be

Volg de Vattenfall Cyclassics hier zondag LIVE vanaf 11u!

De Vattenfall Cyclassics viert zijn jubileum met een nieuwe start, niet in Hamburg, maar wel in Kiel, waardoor de beginfase van het parcours is aangepast en er ook zo’n 26 kilometer minder wordt gefietst in vergelijking met vorig jaar. De finale blijft evenwel hetzelfde, met drie keer de beklimming van de Waseberg, zo’n 800 meter lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,8 procent. De voorbije jaren overleefden de meeste sprinters deze helling en wellicht is dat ook zondag niet anders.

Dus wordt het uitkijken naar een koninklijke sprint met André Greipel, Alexander Kristoff, Marcel Kittel, Mark Cavendish, Giacomo Nizzolo, Moreno Hofland en Arnaud Démare. Ook onze landgenoot Tom Boonen is van de partij en zal zich wellicht willen mengen in het gewoel. Met Tyler Farrar (2009 en 2010), Edvald Boasson Hagen (2011), Alexander Kristoff (2014) en Arnaud Démare (2012) staan er vier ex-winnaars aan de start. De laatste en tevens enige Belgische winnaar was Johan Museeuw in 2002.