© NBC6

Studenten plegen ‘absolute gruwelmoord’

Enkele studenten hebben een wijk in Florida vreselijk opgeschrikt door een van de gruwelijkste moorden ooit te plegen. Minstens vier jongeren vielen slachtoffer Jose Amaya Guardado aan met een machete waarna hij levend werd begraven.

mige

Nadat de jongen levend was begraven, hadden twee van de daders seks naast het slachtoffer. Vier jongeren werden al opgepakt, een vijfde verdachte zou binnenkort worden ingerekend.

Jose Amaya Guardado verdween spoorloos op 28 juni. Het was Guardado’s broer die uiteindelijk het levenloze lichaam van het slachtoffer aantrof nabij een bos, vlak bij diens school. Drie daders: Kaheem Arbelo, Jonathan Lucas en Christian Colon, 20, 18 en 19 jaar oud, hebben hun gruweldaden al bekend. Die bekentenissen leidden ook meteen tot de arrestatie van een vierde verdachte, de 18-jarige Desiray Strickland.

Volgens eerste bekentenissen hadden de daders de gruwelijke moord al enkele weken gepland. Een paar dagen voor de uiteindelijke daad hadden ze het moordwapen al begraven en een graf voor Guardado gespit.