© Archiefbeeld.

‘Vuile homo, vertrek!’

Een homokoppel uit de Gentse Rabotwijk heeft het niet makkelijk. Ondanks het feit dat Gent zich profileert als gendervriendelijke stad, wordt het koppel dagelijks uitgescholden en gepest. Nadat ze de politie hadden gebeld en die besloot niets te doen, was de maat vol voor de twee mannen. Ze postten het bericht op Facebook en kregen meteen honderden likes. Ook burgemeester Daniel Termont kreeg weet van het bericht en beloofde meteen beterschap.

mige/sln

“Toen we drie jaar geleden een huis kochten in de Victor Frisstraat wisten we dat het hier voor twee homo’s niet alleen rozengeur en maneschijn zou zijn. Er wonen veel allochtonen en die hebben het niet allemaal even gemakkelijk met homoseksualiteit. Dat is hun goed recht maar wat wij nu meemaken zijn middeleeuwse praktijken. Als we een voet buiten de deur zetten worden we uitgescholden en bijna fysiek gedwongen om de buurt te verlaten.”

Hoewel Kristof en Tristan al drie jaar tijd, geld en energie in hun huis steken, willen ze weg uit de buurt. ‘We gaan ons huis zo snel mogelijk afwerken en dan verhuren of verkopen. Het is frustrerend dat we gedwongen worden om weg te gaan en de homofoben zo hun zin geven, maar we voelen ons niet meer veilig.“

De Gentse burgemeester Daniël Termont benadrukt dat de strijd tegen homofobie een prioriteit is van de Gentse politie. “Dergelijke agressie tegen homokoppels is onaanvaardbaar. Ik heb de korpschef gecontaceerd en gevraagd om de zaak te onderzoeken”, klinkt het in een reactie aan de VRT-nieuwsdienst.