Opnieuw heerlijk zomerweer verwacht

Het is vrijdagmiddag aangenaam zomerweer met zonnige perioden. Zeer plaatselijk is een buitje mogelijk. Er waait een zwakke, aan zee een matige zuidoostenwind. De maxima bedragen 22 graden in de Ardennen en 25 tot 28 graden elders.

mige

Vrijdagavond zijn er opklaringen, maar vooral dicht bij zee is een licht buitje mogelijk. Vrijdagnacht is het overal rustig en droog. De minima bedragen 10 graden op de Hoge Venen en 14 tot 17 graden in de andere streken.

Zaterdag is het een droge en fraaie zomerdag met flinke zonnige perioden. De wind waait zwak tot matig uit richtingen tussen het zuiden en oosten. De maxima bedragen 24 graden in Hoog België en 26 tot 29 graden in de andere regio’s. Zondag is het eerst zonnig en warm. De temperatuur loopt op naar een landelijk gemiddelde van zowat 27 graden. Later neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens en aan het eind van de namiddag of ‘s avonds volgen er regen- en onweersbuien.

Maandag verloopt wisselend tot zwaarbewolkt met regen of buien, mogelijk met onweer. Het wordt ook koeler, zo’n 20 graden. Van dinsdag tot en met donderdag is er geregeld zon, een bui blijft mogelijk maar het wordt wel weer wat warmer.