© gemeente Neerpelt

Een leven redden? Dat kan je leren

In samenwerking met Rode Kruis-Vlaanderen en de plaatselijke afdelingen organiseert de gemeente een opleiding om het AED-toestel te kunnen gebruiken en om de eerste hulp toe te dienen.

gemeente Neerpelt

Recent heeft het gemeentebestuur twee bijkomende AED-toestellen geplaatst : op De Bosuil in Sint-Huibrechts-Lille en aan de sporthal van WICO Campus Sint-Hubertus.

Dit brengt het totaal aantal publiek beschikbare toestellen in de gemeente op acht.De andere toestellen staan op het Marktplein, aan de kerk van Herent en Grote Heide, op het Dorpsplein in Sint-Huibrechts-Lille, aan de lagere school van Boseind en aan de tennishall op sportpark De Roosen.Ook sportcentrum Dommelhof, buurthuis Damsheide en hockeyclub Phoenix en zwembad Dommelslag hebben een AED-toestel.

Een honderdtal inwoners volgde al een opleiding over reanimatietechnieken en de werking van een AED-toestel.

Hierdoor is het mogelijk de overlevingskansen bij een hartstilstand gevoelig te verhogen.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat 5 à 10% van de slachtoffers een plotse hartstilstand buiten het ziekenhuis overleeft. De laatste jaren zijn er belangrijke evoluties die de overlevingskansen kunnen verbeteren. Eén daarvan is het toenemende gebruik van de AED.

Reanimatie en defibrillatie binnen de 6 minuten geven een overlevingskans van 50 tot 70%. Bij defibrillatie tussen de 6 en 10 minuten is de overlevingskans 36%. Wanneer er tussen de 10 en 14 minuten gedefibrilleerd wordt, is de kans nog 22%. Bij elke minuut uitstel van defibrillatie neemt de overlevingskans af met bijna 10%.

In samenwerking met Rode Kruis-Vlaanderen en de plaatselijke afdelingen organiseert de gemeente een degelijke opleiding om het toestel te kunnen gebruiken en om de eerste hulp toe te dienen op :- Dinsdag 15 september 2015 van 19-22 uur op De Bosuil- Dinsdag 22 september 2015 van 19-22 uur in WICO Campus Sint-Hubertus- Woensdag 23 september 2015 van 13.30-16.30 uur in WICO Campus Sint-Hubertus

Het volstaat om één van deze sessies te volgen.

Interesse om deze gratis opleiding te volgen ? Meld je dan aan via telefoon of mail , met vermelding van de gekozen sessie : 011/80.97.40 of info@neerpelt.be

Samen maken we Neerpelt hartveilig !

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio