© AFP

Heibel bij Katusha: dronken Russen mogen niet naar Vuelta

De selectie van Katusha voor de Vuelta is opnieuw veranderd. Na de op doping betrapte Giampaolo Caruso werden nu ook Egor Silin en Yuri Trofimov van de startlijst gehaald. De twee zouden zich misdragen hebben na het olympische test event.

jvh

Wielrennen op Sportwereld.be

Katusha maakte zijn selectie voor de Vuelta bekend op 15 augustus, maar sindsdien zagen kopmannen Joaquim Rodriguez en Dani Moreno al drie knechten afhaken: eerst was er Giampaolo Caruso, die op EPO betrapt werd en automatisch geschorst werd.

En nu mogen dus ook de Russen Egor Silin en Yuri Trofimov deelname aan de Ronde van Spanje op hun buik schrijven: de twee zouden na het olympische test event (waarin Trofimov vijfde werd) de bloemetjes hebben buitengezet in het Braziliaanse Rio de Janeiro. De volgende ochtend verschenen ze dan ook stomdroken op de luchthaven voor de terugvlucht.

Katusha heeft nu de Let Gatis Smukulis en de Portugees Tiago Machado opgeroepen als vervangers. De selectie van de Russiche ploeg bestaat nu dus uit: Rodriguez, Moreno, Isaychev, Kochetkov, Losada, Machado, Smukulis, Vicioso en Vorganov.