© Tom Palmaers

Limburgse burgemeesters wagen zich aan partijtje touwtrekken

Wie is de sterkste gemeente van Limburg? Op 12 september krijgt u hierop een antwoord tijdens Het Schots Weekend in Alden Biesen in Bilzen. De Limburgse burgemeesters nemen het dan tegen elkaar op in een partijtje touwtrekken. Al zeven gemeenten schreven zich in.

GeHo

In een wedstrijd van acht tegen acht nemen ze het tegen elkaar op. “Elk team bestaat uit minstens drie vrouwen en een burgemeester of een schepen”, zegt Pieter Jans, voorzitter van het Schots Weekend. “Het Schots Weekend bestaat 30 jaar en dat wilden we niet zomaar voorbij laten gaan. Met de Stad Bilzen hebben wij de handen in elkaar geslagen. Het past in onze filosofie. Zeker met de Highland Games die we ook organiseren. We willen niet alleen mensen, maar ook gemeenten verbinden. Als het een succes wordt, willen wij er een jaarlijkse traditie van maken.”

Gastburgermeester Frida Brepoels heeft alvast een sterk team verzameld. “Met onder meer sterk personeel van de brandweer en de technische dienst.” Voorlopig hebben er naast Bilzen nog zes steden en gemeenten zich ingeschreven. Brepoels krijgt alvast stevige concurrentie uit Diepenbeek, Genk, Houthalen-Helchteren, Meeuwen-Gruitrode, Tongeren en Wellen. Ik ga ook mijn andere collega’s oproepen om mee te doen.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio