© DIRK Macquoy

Veertiger terroriseert Heldenplein al 2 jaar

Voor de bewoners van het Heldenplein is de maat vol. Een veertiger die er woont, terroriseert de buurt al bijna twee jaar. “Na het zoveelste incident heeft de politie de man eergisteren opgepakt nadat hij agenten had bedreigd met een mes”, zo vertelt Johan Mariën. “Na één dag vast gezeten te hebben in de politiecel in Ham, liep de man gisteren weer vrij rond. Onbegrijpelijk hoe dit kan.”

Dirk MACQUOY

“Slagen en verwondingen, geluidsoverlast, diefstal en wapen- en drugsbezit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele pesterijen die wij op het Heldenplein te verduren krijgen”, aldus nog Mariën. “De tijd van zwijgen is voorbij. Tot twee jaar geleden was het hier rustig om te vertoeven, maar sinds anderhalf jaar is hier nog maar één gespreksonderwerp. Sinds die man hier woont, heeft hij ruzie met ongeveer iedereen. Hij zit geregeld buiten en als je hem alleen al aankijkt, krijg je het soms met hem aan de stok. Een wijkagent die we hierover inlichtte, vroeg ons de man niet meer aan te kijken omdat hij daar niet tegen kan.”

De buurtbewoners van het Heldenplein starten nu een petitie. Desnoods stappen ze naar de rechter. “De man zou ook al kinderen hebben lastig gevallen en fietsen hebben gestolen”, zo gaat Mariën verder. “Ik heb hem zelfs ooit op heterdaad betrapt toen hij bij mij wilde inbreken. Als je hem daarover aanspreekt, reageert hij altijd agressief. Hij roept en tiert naar alles en iedereen en heeft al vaker bewoners in elkaar geklopt. Toen een buurman de man enkele maanden geleden vroeg om zijn gedrag te verbeteren, kreeg hij een staaf tegen zijn hoofd en moest hij gehecht worden.”

Meer hierover leest u vandaag in Het Belang van Limburg.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio