© rdr

Agressieve labrador bijt chihuahua dood

Woensdagavond omstreeks 21 uur heeft een loslopende labrador een chihuahua doodgebeten. Dat gebeurde aan de rand van de fitometer, een natuur- en sportgebied aan camping Goolderheide in Bocholt. Bentley, een van de twee chihuahua’s van de familie Coninx-Van de Boer, overleefde deze confrontatie niet. Freddy Coninx eist nu dat de labrador een spuitje krijgt.

Roger DREESEN

Het was Christel Van de Boer, de echtgenoot van Freddy Coninx, die met haar twee chihuahua’s Bentley en Rolske aan de lijn een wandeling maakte toen de loslopende labrador plots opdook. “Die hond was zo snel dat Christel Bentley niet meer kon wegtrekken. Bentley overleefde de beet niet. Rolske bleef ongedeerd”, vertelt echtgenoot Freddy Coninx die onmiddellijk ter plaatse ging.

Christel Van de Boer is daags nadien nog onder de indruk. Freddy Coninx, uitbater van camping Goolderheide, diende ondertussen klacht in bij de politie. “Christel moet dit nog allemaal verwerken”, gaat Freddy verder. “Honden horen altijd aan de lijn. Deze labrador liep los in het bos en ging recht op Bentley en Christel af, ondanks de commando’s van zijn baas. Deze hond is onbetrouwbaar en moet een spuitje krijgen. Ook voor de veiligheid van de bezoekers van onze camping en de andere wandelaars.”

Lees het volledige verhaal vandaag in Het Belang van Limburg.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio