© Andrea Geelen

© Andrea Geelen

© Andrea Geelen

© Andrea Geelen

© Andrea Geelen

© Andrea Geelen

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Succesvolle editie van Hutte Kermis

Het wijkbestuur, in samenwerking met heel wat vrijwilligers, heeft er weer voor gezorgd dat Hutte kermis weer een succes was.

Andrea Geelen

Vrijdagavond werd er gestart met de kaartwedstrijd . De aanwezigen moesten in 8 spelletjes Kwajongen uitmaken wie de beste kaarters waren. Zaterdag was er zoals ieder jaar om 10u heilige mis ter verering van Maria.

Om twee uur was het dan de beurt aan de kinderen tot 12 jaar om verkleed twee rondjes van 2 km te mogen rijden .De politie op hun motoren zorgde voor een veilige begeleiding. Om 15 uur mochten de dorpelingen in twee leeftijdscategorieën zich meten tijdens een wedstrijd over 30 km. De best verkleden waren twee indianen die in een open wagen werden afgezet om zich daarna te kunnen meten met de andere dorpelingen.Bij de groep tot 40 jaar was de winnaar: Wouter, Meermans, Tommy Maes werd tweede. Bij de 40+ers was de winnaar Kris Casier, Marc Poelmans werd tweede.Om 16u30 kwamen de profs aan de start ook in twee categorieën en deze moesten 60 km rijden om te weten wie met de bloemen en de schaal van de gemeente Houthalen naar huis mocht gaan.Deze koers werd in zeer gevaarlijke omstandigheden gereden omdat het hard begon te regenen.-40 : Winnaar: Dimitri Georgopalis; Tweede: Joeri Vanhove; Derde: Ken Smeets.+40 : Winnaar: Vital Pauwels; Tweede: Luc Vrancken; Derde: Dirk Mertens.Van 17u tot 20 u konden dan de 220 mensen die in het bezit waren van een barbecuekaart aanschuiven aan het buffet voor vlees of vis. Door de aanhoudende regen moesten de meeste mensen binnen gaan zitten in plaats van op het gezellig ingericht binnenplein. Maar dit kon de pret niet bederven want met het live optreden van het orkest werd er verder gefeest in het wijkcentrum tot in de kleine uurtjes.Zondag was er dan een ochtendwandeling met daarna spek met eieren. Dit evenement werd door de 55+ club van de wijk verzorgd. Om 14u vertrok de gezinsfietstocht die door de wielertoeristen van onze wijk verzorgd werd. Na deze tocht was er dan voor al de deelnemers koffie en taart. Hierna werd er dan weer uitgekeken naar de volgende activiteit van het wijkbestuur. De inwoners moeten niet lang wachten want vrijdag avond 21 augustus en zaterdag 22 augustus is er een voetbaltornooi.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio