© Photo News

Standard zonder Kasmi en Legear naar Noorwegen

Standard Luik heeft dinsdag zijn negentienkoppige selectie bekendgemaakt voor de heenwedstrijd in de play-offronde van de Europa League. Daarin gaan de Rouches donderdagavond (19u) op bezoek bij het Noorse Molde. Faysel Kasmi (ziek), Jonathan Legear (achillespeesblessure) en Alexander Scholz (voetblessure) maken geen deel uit van de selectie, die in Noorwegen op jacht gaat naar de kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League. Dat maakte Standard dinsdag bekend.

Ook voor Geoffrey Mujangi Bia is er geen plaats bij de negentien. De 25-jarige winger stuurt aan op een vertrek uit de Vurige Stede na een woordenwisseling met coach Slavoljub Muslin en mocht eerder al om disciplinaire redenen niet mee op stage naar Oostenrijk. Aanwinst Christian Brüls is dan weer nog niet speelgerechtigd. Thuram, Hubert, Pirard, Milec, Arslanagic, Teixeira, Van Damme, Andrade, Fiore, El Messaoudi, Faty, Julien De Sart, Alexis De Sart, Enoh, Trebel, Knockaert, Badibanga, Santini en Yattara maken de verplaatsing naar Molde, het team van Club-huurling Mushaga Bakenga.

Standard plaatste zich twee weken geleden ten nadele van het Bosnische Zeljeznicar voor de play-offronde. Na 2-1 winst in de heenwedstrijd gingen ze ook in de terugwedstrijd na bijna negentig minuten bibberen met 0-1 winnen in Bosnië. De terugwedstrijd in de play-offronde wordt volgende week donderdag in Luik gespeeld, de winnaar van de dubbele confrontatie komt dit seizoen uit in de groepsfase van de Europa League.