© AFP

Elton John en burgemeester Venetië vechten oorlogje uit

Popzanger Elton John (68) en burgemeester van Venetië Luigi Brugnaro kunnen niet meer samen door één deur. De burgervader van de Dogestad besliste onlangs om alle boeken met beelden van holebiparen uit de schoolbibliotheken te verwijderen.

Pure homofobie, vond John, die zijn ongenoegen vrijdag reeds botvierde op Instagram. Aanleiding voor Brugnaro, officieel partijloos maar verkozen als kandidaat van Centro-destra, om de zanger er dinsdag van te beschuldigen de wereld door een (regenboog-)gekleurde bril te zien en hem ‘te bedreigen’.

‘Ik heb geen problemen met homoseksuelen’, tweette Brugnaro dinsdag. ‘En ik ben niet bang van jouw dreigementen’, luidde het.

De Britse zanger, die met zijn partner David Furnish twee (geadopteerde) kinderen heeft, had de burgemeester van San Marco en verre omgeving dan weer bestempeld als ‘ummelachtig en onverdraagzaam’ en propagator van de intolerantie.

‘Venetië zinkt weg, maar niet zo snel als Brugnaro’, klonk het weinig liefdevol. Waarop de burgervader John aanwreef: als je zegt zoveel van Venetië te houden, waarom doe je er dan niets aan om de stad te redden? John heeft een eigendom op het Venetiaanse eilandje Giudecca, maar blijkbaar wil de burgemeester dat de zanger ook eigenhandig algen gaat verwijderen of het Mozes-project financieel spekken.