© *

TREND. De nieuwe lengte van laarsjes

Gezien op de catwalks en op de trendradar voor de herfst: laarsjes die tot boven de enkels en onder de knie komen. De zogenaamde 'midi'-boots laten zich prima combineren met lange rokken en iets te korte broeken.

tib

Bij Marni kwamen ze in pythonleer, bij Prada in het wit en bij Dior leken ze uit de toekomst te komen, de laarsjes die zich tot een stukje boven de enkel strekken. Het voordeel: je kan ze prima combineren met de -ondertussen al niet meer zo- 'nieuwe lengte' van rokken en jurken, die ook komende herfst nog tot over de knie mogen vallen. Kan de combinatie met hoge laarzen soms wat Amish aandoen, met midi boots toon je net genoeg been om het luchtig te houden. Ook de 'culotte', de broek die we enkele seizoenen geleden nog gewoon 'te kort' genoemd zouden hebben, laat zich op die manier prima ondersteunen door een paar laarsjes op kuithoogte. Zedig is het nieuwe sexy.

Qua materialen is zowat alles mogelijk: suede past prima in de seventiestrend, maar ook python, glad leer of kunststof zijn up to date. Een extra detail aan de hak, zoals een ander kleurtje of materiaal, is een pluspunt. Ook die hakjes mogen overigens 'midi' zijn: enkele centimeters is genoeg. Alleen platte midi boots zijn geen aanrader, vooral in combinatie met een langere rok doen ze je benen korter lijken.

Zwarte laarzen, Chloe, 441 euro via www.yoox.com - Bordeaux laarzen, & Other Stories, 145 euro - Beige laarzen, Zara, 69,95 euro

Niet te missen