© VDB

Red Dragons promoveren naar hoogste reeks van World League

De Belgische volleybalmannen, de Red Dragons, zullen in 2016 deel uitmaken van de hoogste reeks in de World League. Dat besliste de FIVB dinsdag. De Belgische volleybalvrouwen, de Yellow Tigers, maakten dit jaar al deel uit van de hoogste divisie in de World Grand Prix, de vrouwelijke tegenhanger van de World League.

Het aantal deelnemers aan de World League werd dit jaar opgedreven van 28 tot 32 teams. Volgend jaar wordt ook het systeem van de samenstelling van de groepen gewijzigd. In navolging van de World Grand Prix bij de vrouwen en in aanloop naar de Olympische Spelen, komen er twee groepen van twaalf ploegen en één groep van acht, die hun wedstrijden spelen tussen 17 juni en 17 juli 2016.

In groep 1, de hoogste divisie, staan Frankrijk (winnaar World League), Servië (runner-up World League), Verenigde Staten, Polen, Brazilië, Italië, Iran, Australië, Rusland, Bulgarije, Argentinië en België. De Red Dragons kregen van de FIVB een wildcard, net als Frankrijk, Bulgarije en Argentinië.

Tijdens de eerste week van de FIVB World League in 2016 zullen de Red Dragons in Australië spelen, samen met Frankrijk en Italië. De tweede week zijn ze actief in Italië met naast het gastland ook de Verenigde Staten en Australië als tegenstanders. En in de derde week tenslotte is Frankrijk de gastheer. Het ontvangt naast onze Red Dragons Brazilië en Polen.

De Yellow Tigers finishten in hun eerste seizoen in de hoogste divisie van de World Grand Prix als tiende van de twaalf teams.