Drie maanden cel voor politieagent uit Borgloon die jonge motard doodreed aan Rock Werchter

De politierechtbank van Leuven heeft dinsdag Alex S. (40) veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel en drie maanden rijverbod voor het doodrijden van een jonge motard in Werchter. De politieagent uit Borgloon was op 5 juli 2013 met de auto op weg naar Rock Werchter voor zijn avondshift. Door onoplettendheid bij een omkeermanoeuvre kon de 21-jarige Niels Van Noten de wagen niet ontwijken.

mige

Alex S. was in zijn functie van politieambtenaar bij de lokale politie Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen op weg naar zijn werk op Rock Werchter toen hij zich klemreed in het centrum van Tremelo, dat afgesloten was voor het festival. Zijn dienst begon pas om 19.30 uur, maar om 18.50 uur besloot hij op de Tremelobaan in Werchter rechtsomkeer te maken. Ter hoogte van VDV-Trans sloeg hij linksaf naar de oprit van het bedrijf.

Uit de tegenovergestelde richting kwam Van Noten aangereden met zijn motorfiets. De jongeman uit Haacht was genaderd tot op 50 meter en remde nog uit alle kracht, maar sloeg te pletter tegen de rechterzijde van de auto. Een uur later overleed hij in het ziekenhuis.

Uit het verslag van de verkeersdeskundige bleek dat de motard in goed weer met ontstoken dimlichten naderde en geen onvoorziene hindernis vormde. De agent, die verzuimde om voorrang te verlenen, kwam door een blanco strafregister weg met een voorwaardelijke celstraf. Hij moet een schadevergoeding betalen van 39.275 euro.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio