© smb

SK Lierse treft geen schuld voor stopgezette thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) legt tweedeklasser Lierse geen sanctie op na de vroegtijdig beëindigde thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge op de tweede speeldag in de Proximus League. Dat besliste de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de KBVB dinsdag.

De aftrap van de op donderdag gespeeld topper in de Belgische tweede klasse was eerder al met tien minuten uitgesteld omdat een hevige regenbui over het Lisp trok. De match werd uiteindelijk toch aangevat, maar het bleef fel regenen en het begon zowaar te onweren. Scheidsrechter Christophe Delacour stuurde daarom iedereen de kleedkamer in. Na zowat 15 minuten oponthoud inspecteerde de ref opnieuw het veld, om uiteindelijk de wedstrijd definitief af te gelasten. Delacour oordeelde dat het veld onbespeelbaar was en het gevaar voor de spelers te groot werd.

De Geschillencommissie Betaald Voetbal, in de hoedanigheid van buitengewone kamer, volgt de scheidsrechter daarin. Op basis van de getuigenissen van beide clubs en het scheidsrechterverslag concludeert de commissie dat ‘Lierse SK geen enkele tekortkoming verweten kan worden met betrekking tot de stopgezette wedstrijd’. Er zal nu gezocht worden naar een nieuwe datum voor de wedstrijd tussen de voormalige eersteklassers.