Kenny Dehaes snelste in sprint met vier in GP Stad Zottegem

Kenny Dehaes heeft dinsdag de 80e editie van de GP Stad Zottegem (cat.1.1) gewonnen. Na 190 kilometer was de 30-jarige Brusselaar in een sprint met vier sneller dan Antoine Demoitie, Oliver Naesen en Elias Van Breussegem.

Wielrennen op Sportwereld.be

Van bij de start lag het tempo erg hoog. Toch probeerden diverse renners een uitval op te zetten, maar lang droegen die nooit. Het eerste wedstrijduur werd er 47 kilometer afgewerkt. Met nog 65 kilometer voor de boeg vormde zich een kopgroep van veertien renners. Dat waren Kenny Dehaes, Brian van Goethem, Jelle Wallays, Oliver Naesen, Tom Devriendt, Kevin Callebaut, Joeri Stallaert, Rens te Stroet, Wouter Mol, Mark McNally, Elias Van Breussegem, Stef Van Zummeren, Olivier Chevalier en Antoine Demoitié. Zij trokken de laatste twee plaatselijke ronden, van elk 28,8 kilometer, in met een voorsprong van 1:00 op het peloton. Op de Paddestraat verloor de Nederlander Van Goethem voeling met de kopgroep. Ook de grote groep spatte op die kasseizone in verschillende stukken. De dertien leiders mochten de laatste ronde aansnijden met een voorsprong van 1:15 op een eerste deel van het peloton.

Voor Naesen, Dehaes, Van Breussegem en Demoitie ging het te traag. Zij sloegen een kloof en namen snel een halve minuut. Ter hoogte van de kasseizone aan de Paddestraat moest Van Breussegem zijn metgezellen laten rijden, maar de drie anderen gingen elkaar beloeren, zodat hij weer kon aansluiten. In de daaropvolgende sprint met vier zette Dehaes zich van ver op kop. Demoitie kwam nog fel opzetten, maar kon Dehaes niet meer van de zege houden. Naesen werd derde, een moegestreden Van Breussegem vierde.

Voor Dehaes is het de eerste zege van het seizoen. Op de erelijst volgt hij Edward Theuns op.