Kijk hoe vaders reageren als hun dochters worden lastiggevallen

Het fenomeen van catcalling waarbij vrouwen nageroepen en lastiggevallen worden op straat, was ook al bij ons bekend na onder andere de documentaire 'Femme de la Rue'. Daarin toonde Sofie Peeters aan hoe het is om als jonge vrouw rond te lopen in Brussel. Maar hoe zouden deze Amerikaanse vaders reageren als ze zagen wat hun dochters allemaal te horen kregen in de straten van New York? Dit filmpje van The Scene licht alvast een tipje van de sluier op.

flb

De meeste vaders zijn verwonderd dat hun dochter bijna de hele tijd wordt nageroepen en dat het haast een dagelijks fenomeen is. 'Is dit wat altijd gebeurt?', klinkt het verbaasd. Maar naarmate de commentaren grimmiger worden, beginnen sommige vaders zich toch duidelijk wat op te winden. Hun commentaren klinken als volgt: 'Hoe vaak gebeurt dit?' of 'Gelukkig heeft ze een grote tas bij zich met een goed slot op zodat ze niets zou verliezen als ze er iemand mee op het hoofd zou slaan', of tegen een van de vervelende mannen: 'Leer toch eens wat respect te hebben.' De laatste vader in het rijtje moet zelfs toegeven dat als hij aanwezig was geweest het tot een handgemeen zou zijn gekomen.

Het magazine Cosmpolitan maakte eerder al een gelijkaardig filmpje waarin het in de plaats van de vader de partner laat kijken naar de beelden waarin hun vriendin het slachtoffer wordt van catcalling.

Niet te missen