© johan coolen

© johan coolen

thumbnail: null
thumbnail: null

Maasmechelaar Davy Dilamo beste solist op European Elvis Festival

Het European Elvis Festival is een jaarlijks evenement in augustus om The King te herdenken. Dit festival vindt ieder jaar plaats in Bad Nauheim, waar Elvis van 1958 tot 1960 heeft gewoond tijdens zijn legerdienst in Duitsland.

johan coolen

Nieuw dit jaar was dat de organisatoren op zoek gingen naar de beste vertolkers van Elvis-songs in heel Europa. Geen imitaties dus, maar artiesten die de muziek van Elvis op hun eigen unieke wijze interpreteren.

Na een strenge en lange selectieprocedure werd Davy Dilamo eerder dit jaar al geselecteerd voor de finale. Deze finale vond afgelopen zaterdag 15 augustus plaats in Bad Nauheim, waarbij iedere finalist een concert van een uur mocht geven om zich te bewijzen.

Met trots mogen wij aankondigen dat Davy Dilamo hierbij als beste solist is verkozen. Een grote eer en welverdiend na maanden er naartoe geleefd te hebben. Door deze overwinning mocht Davy Dilamo nog een tweede concert geven op de sterfdag van de King, afgelopen zondag 16 augustus.

Het Elvis Festival is de laatste jaren uitgegroeid tot een groot Rock-‘n-roll feest, waarbij jaarlijks meer dan 10.000 festivalgangers uit de hele wereld kunnen genieten van mooie shows, oldtimerparades, rondleidingen langs belangrijke Elvis Presley hotspots, etc.Ook dit jaar waren weer veel prominenten uit Elvis’ naaste omgeving van de partij. Onder andere de TCB-band, de vaste begeleidingsband van Elvis gedurende zijn concerten in de jaren 70, en The Imperials, het bekende gospelkwartet dat veel met Elvis heeft samengewerkt, hebben het publiek weten te beroeren.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio