© foto Marc Van hecke

Hilaire Van Der Schueren gelooft in toekomst Wanty-Groupe Gobert

Hilaire Van Der Schueren acht de kans dat Groupe Gobert afhaakt als sponsor van zijn wielerploeg heel klein. Even leek het alsof het huidige wielerteam Wanty-Groupe Gobert zou uiteenvallen, maar de sportief directeur maakt zich weinig zorgen.

‘De kans dat Groupe Gobert ook volgend seizoen nog cosponsor is, lijkt me zowat 99,9 procent. Bovendien zijn er verregaande gesprekken met nog enkele andere geldschieters. Die krijgen een plaatsje op de schouder en achteraan op de broek. Begin volgende week weten we hier meer over. Komt dit allemaal rond, dan kunnen we het budget optrekken’, zegt Van Der Schueren, die met Wanty nog een contract heeft tot 2018.

De ploeg heeft voor volgend jaar al acht renners onder contract: Simone Antonini, Marco Maracto, Frederik Backaert, Tom Devriendt, Kevin Van Melsen, Jérôme Baugnies, Lander Seynaeve en Roy Jans.

‘Eens we de omvang van ons budget kennen, kunnen wij echt werk beginnen maken van de samenstelling van de ploeg voor 2016. Ik heb een verlanglijstje met mannen die ik graag zou aantrekken, en ook de gesprekken met de renners die ik wil behouden starten binnenkort.’