'Dit is Pukkelpop 3.0’: Bekijk de eerste beelden van de festivalweide

Dat de festivalweide van Pukkelpop er dit jaar weer wat anders zou gaan uitzien, wisten we al enkele weken. Vandaag kregen we een rondleiding om die nieuwigheden eens in het echt te bekijken. “Dit is Pukkelpop 3.0, alles is anders”, vertelde organisator Chokri Mahassine alvast enthousiast bij het begin ervan.

fvranckx

Pukkelpop gaat er dit jaar prat op dat ze willen beginnen met “een frisse editie”. “We hebben geweigerd om het getal te vernoemen dat iedere 29-jarige vreest: de 30 (Pukkelpop bestaat 30 jaar, nvdr.). Na 2011 kwam Pukkelpop 2.0. We hebben na drie jaar alles gedaan om het festival weer op het juiste spoor te krijgen. Alle schulden zijn weg”, aldus nog Chokri.

“Ons 3.0-verhaal steunt op drie pijlers: betrokkenheid van iedereen, het experimentele – we zijn altijd al de eerste geweest in iets, bijvoorbeeld meerdere podia of randanimatie – en het ecologische.”

En vooral dat ecologische wordt het grote experiment van deze editie. Wij zijn benieuwd naar de tijdschema’s van de Pukkelpoppers, want de festivalbeleving staat meer dan ooit centraal de komende dagen. Voor sommigen misschien zelfs meer dan de muziek op de negen podia.

Lees meer nieuws over Pukkelpop