© Photonews

Jessica Alba bij rijkste 'selfmade women' in VS

Jessica Alba is niet alleen een gevierde actrice, maar ook een geslaagde zakenvrouw dankzij The Honest Company, een bedrijf dat niet-toxische cosmetica en andere producten verkoopt. Op haar eentje bouwde ze een imperium op waardoor ze nu 340 miljoen dollar waard is. Daarmee steekt ze zelfs Beyoncé de loef af.

flb

Sinds 2011 runt Jessica Alba The Honest Company, een bedrijf dat zich richt op de verkoop van biologische huishoud- en verzorgingsproducten. Na rollen in Dark Angel en Sin City staat de acteercarrière van Alba dan momenteel ook op een laag pitje omdat ze het te druk heeft met haar firma.

Het gaat ondertussen zelfs zo goed met het The Honest Company dat Alba op de Forbes-lijst van rijkste mensen is terechtgekomen, in de buurt van onder andere popicoon Madonna. Haar bedrijf zelf zou volgens The Wall Street Journal al om en bij de 1,7 biljoen dollar waard zijn. Met haar twintig procent aandelen in haar eigen firma, is Alba zelf goed voor een kapitaal van 340 miljoen dollar. Ze steekt daarmee onder andere Beyoncé voorbij, die toch ook een slordige 250 miljoen dollar achter haar naam heeft staan.

Volgens Forbes is Alba een van de rijkste vrouwen in de VS die haar vermogen opbouwde uit niets en er wordt dan ook verwacht dat haar vermogen de komende jaren alleen maar zal uitbreiden. Wat ooit kleinschalig startte als een bedrijfje met de bedoeling ecologische luiers en doekjes voor baby's te verkopen nadat ze zelf kinderen kreeg, is vandaag al uitgebouwd tot een indrukwekkend imperium.

 

We can't wait to show you what @JessicaAlba has up her sleeve! Follow @Honest_Beauty to stay in the know. | #Repost

Een foto die is geplaatst door The Honest Company (@honest) op