© Standard

Christian Brüls tekent bij Standard

Standard heeft zich versterkt met Christian Brüls, zo meldt de eersteklasser dinsdag. De Luikenaars huren Brüls voor een seizoen van het Franse Stade Rennes. De club beschikt ook over een aankoopoptie.

De 26-jarige middenvelder uit Malmédy werd in de zomer van 2014 door Rennes weggehaald bij AA Gent. Brüls voetbalde voor de Buffalo’s sinds 2011. In het seizoen ‘13-’14 werd hij door Gent uitgeleend aan het Franse Nice.

Brüls, die ook een verleden heeft bij Westerlo (2010-2011), zal in Luik het rugnummer 14 dragen. Hij wil er terugvechten na een seizoen waarin hij, mede door blessures, de verwachtingen niet kon waarmaken.

‘We zijn ervan overtuigd dat Christian een echte meerwaarde voor onze groep zal betekenen’, zegt sportief directeur Axel Lawarée. ‘Hij kent de Belgische competitie goed en deed ook een mooie ervaring op in de Ligue 1. We hopen dat hij snel zijn beste vorm vindt want zijn technische kwaliteiten, zijn engagement en zijn mentaliteit zijn onmiskenbare troeven die elke ploeg nodig heeft.’

Lees meer over Standard Luik