© Reuters

Man krijgt elke maand 4.700 euro van werkgever zonder te werken

De 55-jarige Fransman Charles Simon klaagt zijn voormalige werkgever aan omdat hij al twaalf jaar lang elke maand een loon van 4.700 euro op zijn rekening gestort krijgt terwijl hij er niet meer werkt. Dat schrijft de Nederlandse nieuwssite AD dinsdag.

skn

Simon zit al twaalf jaar thuis zonder te werken en toch staat er elke maand 4.700 euro op zijn rekening. ‘Vorige maand kreeg ik, trouwens net als elk jaar, ook nog mijn vakantiegeld, zo’n 600 euro’, aldus Simon.

Hij begon in 1991 te werken bij SNCF, de Franse spoorwegen. In 2003 kreeg hij een nieuwe functie bij een filiaal van SNCF. Daar ontdekte hij naar eigen zeggen een ‘enorme fraudezaak’. Hij kaartte dit aan bij zijn oversten en SNCF besloot om een onderzoek te starten. Simon werd toen weggehaald bij het filiaal en keerde terug naar het spoorbedrijf zelf. Daar zou hij een nieuwe baan krijgen. Maar tot op de dag van vandaag kreeg Simon nog geen nieuwe functie toegewezen. Ondertussen wordt zijn loon wel elke maand gestort, al twaalf jaar lang, zonder dat hij er iets voor heeft moeten doen.

Een baan voor het leven

De Fransman stapte naar de rechter om de situatie aan te klagen. Hij schreef ook meerdere brieven naar de bedrijfsleiders van SNCF, maar hij kreeg nooit een antwoord. Volgens het Franse spoorbedrijf is Simon echter de dwarsligger en zou hij aanbiedingen voor een nieuwe functie of een vertrekregeling hebben geweigerd. Simon kan echter niet ontslagen worden, want hij valt onder de categorie van werknemers met een ontslagbescherming. Hij heeft dus een baan voor het leven.

Simon is helemaal niet blij met de situatie. ‘Ik ben enorm benadeeld. Ik had in al die jaren carrière kunnen maken’, zegt de Fransman aan AD. De advocaat van Simon is ondertussen opnieuw naar de rechter gestapt op een schadevergoeding te eisen.