© EPA

thumbnail: null
thumbnail: null

Lijk van Duitse miljonairsdochter gevonden in Saksen

De Duitse politie heeft bevestigd dat het lichaam dat maandagavond in de deelstaat Saksen werd gevonden, van de 17-jarige Anneli is. Die werd donderdag ontvoerd toen ze de hond uitliet. Het lichaam werd ontdekt bij een boerderij.

WDB/BOJ/SVG

De Duitse politie was al dagen met man en macht op zoek naar de 17-jarige Anneli-Marie R., de dochter van een welstellende ondernemer uit Meissen bij Dresden die vorige week donderdag ontvoerd werd. Het meisje vertrok ‘s avonds om 19.30 uur met de fiets om haar hond uit te laten, maar keerde niet meer terug naar huis.

Meteen na de ontvoering eisten de daders 1,2 miljoen euro losgeld. Later kwam er nog een tweede telefoontje van de daders. Ze waarschuwden de ouders van Anneli dat ze nooit meer terug zou komen als het geld niet betaald zou worden.

DNA

Een arrestatieteam van zestig man sterk kamde de omgeving uit, maar vond geen aanwijzingen. Ook latere zoektochten bleven zonder resultaat.

Op de persconferentie van dinsdag is bekendgemaakt dat de speurders DNA hebben gevonden op de fiets van het meisje, dat gelinkt kan worden aan de databanken van de Duitse politie. Maandag werd een tweede verdachte opgepakt. Het gaat om twee mannen van 39 en 61 jaar. Eén van de verdachten toonde de politie waar het lichaam van het meisje lag, vlakbij een boerderij in Saksen.

In een open brief aan de ontvoerders lieten de ouders dit weekend weten dat ze de eisen van de ontvoerders willen inwilligen “om ons kind snel in de armen te kunnen sluiten”.