© Photonews

Directeur luxemerk ziet oudere vrouwen en lesbiennes liever niet in hun dure jurken

De Britse managing director van het Franse modehuis Herve Leger, Patrick Couderc, ziet liever volgende categorieën van mensen niet in de dure jurken die ze bij het merk ontwerpen: oude vrouwen, reality-tvfiguren en lesbiennes. Volgens hem is hun iconische 'bandage dress' het slachtoffer van zijn eigen succes geworden.

flb

Patric Couderc kan het maar moeilijk verkroppen dat er heel wat mensen zijn die hun dure jurken dragen waarvan hij vindt dat ze er beter ver weg van blijven. Zo liet hij in de Britse krant The Daily Mail optekenen dat vrouwen die te volptueus zijn of prominente heupen of platte borsten hebben maar beter iets anders kopen dan de iconische 'bandage dress' van het Franse modehuis.

Hij ergert zich ook aan vrouwen die zich in een dergelijke jurk proberen te wurmen en 52 zijn, maar er uit willen zien als 23. 'Als je een dergelijke leeftijd hebt bereikt, hoef niet alles meer zo duidelijk geëtaleerd worden', klinkt het. En ook lesbiennes krijgen een veeg uit de pan. 'Als je een toegewijde lesbienne bent en je draagt je hele leven alleen maar broeken dan wil je geen Leger-kleedje kopen. Lesbiennes zijn liever mannelijk en dragen liever meer casual kleding.'

Zijn uitspraken zorgden voor een kleine rel op allerlei social media en ook het modehuis zelf kon het maar matig appreciëren. Herve Leger kwam dan ook met een mededeling naar buiten om de meubelen te redden. 'De uitspraken van Patrick Couderc zijn compleet onrepresentatief voor de filosofie van ons merk dat sensualiteit, glamour en vrouwelijkheid viert, zonder discriminatie. Mr. Couderec heeft zijn ontslag genomen. Wij betreuren het feit dat Mr. Couderc mogelijk mensen heeft beledigd.'

De bandage dress werd in de jaren 80 bij het modehuis gelanceerd en is tot op vandaag een van hun grootste successen. Nog steeds worden elk jaar modellen de catwalk opgestuurd in een variatie op de jurk. Ze is opgebouwd uit reepjes stof, kost om en bij de duizend euro en was ondertussen meer dan dertig jaar geleden een revolutionair ontwerp. Op onderstaande foto zie je Caitlyn Jenner in een zwarte, eenvoudige versie van de bandage dress.

Niet te missen