© AP

Netflix verhoogt prijs standaardabonnement

Het Amerikaanse videostreamingbedrijf Netflix verhoogt de prijs voor het ‘2 schermen tegelijk’-abonnement. Bestaande leden krijgen een jaar uitstel.

rdc

‘Bedankt dat je lid bent van Netflix’, klonk het vannacht in een mailtje aan Belgische Netflixgebruikers, de Amerikaanse online videotheek die in 2014 in ons land uitgerold werd. ‘Omdat je al lid bent van Netflix, garanderen wij dat jouw huidige abonnement en prijs een jaar lang niet zullen veranderen.’

Voor nieuwe leden zal de prijs voor het ‘2 schermen tegelijk’-abonnement - het ‘Standaard’ abonnement van Netflix - van 8,99 euro stijgen naar 9,99 euro. Dat doet Netflix ‘om goede series en films te kunnen blijven aanbieden’. Over prijzen van de andere abonnementen - 7,99 euro voor de basisformule, of 11,99 euro voor een ‘premium’ - wordt niks gezegd.

Netflix heeft 60.000 tot 100.000 abonnees in Vlaanderen, die kunnen kiezen uit een aanbod aan series en films, waarvan Netflix er zelf een aantal maakt, zoals ‘Orange is the new black’ en ‘House of cards’.