Wolkenveld houdt zon tegen

Dinsdag is het meestal bewolkt al is er ook af en toe ruimte voor wat zon. Woensdag blijft het overwegend droog met geregeld zon. Ook de rest van de week blijft het wisselvallig, maar wordt het wel warmer.

Dinsdag is het meestal bewolkt al is er ook af en toe ruimte voor wat zon. Plaatselijk valt een bui.

Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. Het wordt niet warmer dan 14 graden in de Ardennen en ongeveer 18 graden in de andere regio’s. Dinsdagavond is er nog een kans op een lokale bui. ‘s Nachts blijft het vrijwel droog met opklaringen en wolkenvelden. Plaatselijk kan mist ontstaan. De minima schommelen tussen 7 en 12 graden.

Na het optrekken van het ochtendgrijs blijft het woensdag overwegend droog met geregeld zon. Er waait een zwakke wind uit zuidelijke richtingen. Het kwik klimt tot 18 graden in Hoog België en tot 24 graden elders.

Sterk uiteenlopende computerberekeningen maken de verwachting voor de komende dagen enigszins onzeker. Zoals het er nu naar uitziet kan het donderdag zo’n 24 graden worden met geregeld zon, maar vooral het westen van het land maakt tijdelijk kans op wat regen.

Vrijdag en zaterdag zijn er perioden met zon maar een lokale regen-of onweersbui valt niet geheel uit te sluiten bij zowat 27 graden.

Zondag en maandag worden de buienkansen tijdelijk groter en de middagtemperatuur gaat ook wat naar omlaag.