© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

© André Caubergs

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Weerstand Koersel wint wisselbeker Victor Cerstelotte

Weerstand Koersel wint reeds voor de derde maal de wisselbeker van het gemeentetornooi beker 'Victor Cerstelotte' .

André Caubergs

Na een spannende maar ook sportieve voorronde op de terreinen van AC Tervant werd zondag de finalewedstrijden van het 37ste Gemeentetornooi, ondertussen kreeg het de naam ‘Beker Victor Cerstelotte, gespeeld. De scheidsrechters leidden ook deze wedstrijden weer in goede banen, op een faire manier leidde de scheids en z’n lijnrechters de wedstrijden regelmatig wat bijsturen. Wat opviel, en zeer gewaardeerd werd door spelers en supporters, was dat op zeker moment de scheids een floot, inzag dat hij de bal verkeerd gaf en z’n fout inzag en dus de juiste ploeg de vrijschop gaf. "Dit is klasse!", klonk het in koor. En mag gezegd worden: het was een van de fairste toernooien. De duels waren stevig maar heel zelden erover zodat de gele kaarten bijna niet uit het zakje moesten gehaald worden.

Eerst streden KFC Flandria Paal en de beloften van Thes Sport met een 6-1 voor plaats 7 en 8. KVK Beringen won van Turkse FC met 3 – 1 en werd zo 5de in de eindstand.

Voor plaats 3 en 4 was het AC Tervant dat streed tegen Olmen en hierbij met zware 4-11 cijfers de boot inging.

Tijd voor een voormatch voor de grote finale. De werd gespeeld door de G-Voetballers welke met een mix van niveau 2 en 3 een onderling duel speelde. Niveau i.p.v. leeftijd kwam hier tot uiting de jongste is 12 jaar en de oudste 46 jaar. Maar toch spelen ze in dezelfde reeks. Wie won? Och, geen belang, het was een wedstrijdje zodat men zich eens konden tonen aan het publiek.

En dan de finale waarin Stal sport de titel, en de ploeg van ’t stad, moest verdedigen in een echte dorpsderby tegen Weerstand Koersel.

In deze finale kwam Weerstand Koersel al na 4 minuten op voorsprong. Een stevige wedstrijd met mooie duels volgde. Stal sport wilde de titel van vorig jaar verlengen en speelde goed mee, dit gaf mooie kansen maar ook de ruimte voor Koers om te counteren en deden dit in de 40ste minuut toen ze de voorsprong verdubbelde. Na de rust kwam Stal sport vinnig uit de kleedkamer en scoorde zo in de 50ste minuut de aansluitingstreffer. Het spel ging goed op en neer en een doelpunt kon aan beide kanten vallen. In de 70ste minuut werd het 3 – een goal die Stal sport niet meer te boven kwam. Meen streed nog maar Koers hield heel goed stand en won zo verdiend de finale.

Tijdens de prijsuitreiking nam eerst Pierre Aerts het woord hij had niets dan lovende woorden voor de supporters, spelers, organisatie en zeker voor de jeugdige scheidsrechters. Ook verwelkomde hij de schepen van sport Dave Schops de schepenen Marc Bex en Jean Vanhees en gemeenteraadslid Hilaire Poels zij zouden helpen met de prijsuitreikingen. Henri Reyders, voorzitter van de Beringse verstandhouding, begon dan de prijsuitreiking met zich aan te sluiten met de woorden van Pierre en vervolgens met de schepenen en gemeenteraadslid de prijzen, voor elke deelnemende ploeg een wedstrijdbal, te geven. De kapitein van Weerstand Koersel mocht dan uit handen van schepen van Sport Dave Schops de wisselbeker in ontvangst nemen. En Weerstand Koersel mag hem deze keer ook definitief houden. Men won deze wisselbeker namelijk al voor de derde maal. Hij zal zeker een plaats krijgen naast de 2 andere wisselbekers van het gemeentetornooi krijgen. Tot slot werd Stal Sport uitgeroepen tot ‘Fair Play’ ploeg van het tornooi, zij krijgen een voetbalnet om tijdens de training in de goal te hangen zodat men er in alle hoeken kan leren de bal erin te schieten.

Het 38ste tornooi vindt in 2016 plaats op de pleinen van Stal Sport.meer sfeerfoto's vind je op paalonline.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio