Vondelingetje verkeert in goede gezondheid

Een buschauffeur van De Lijn heeft dinsdagmorgen rond halfnegen een pasgeboren baby gevonden in de berm langs de weg op zijn rit in Kortenbos. Het kind zou daar door de moeder, gewikkeld in twee doeken, kort na de geboorte achtergelaten zijn. Het meisje, dat de voorlopige naam Marie kreeg, was licht onderkoeld maar verkeerde in goede gezondheid.

Belga/MaW

De chauffeur stapte tijdens zijn pauze even uit om de benen te strekken en hij hoorde iets in de berm, het deed denken aan het geluid van een kat. Verstopt en onder doeken vond hij de pasgeboren baby. Hij nam haar in zijn armen en wikkelde ze in een fleece. Op de bus wachtte hij op de gealarmeerde hulpdiensten. Vervolgens werd het kindje naar het ziekenhuis meegenomen. “De opmerkelijke vondst gebeurde tijdens de rit van de stadslijn S2 ter hoogte van de straat Heide", aldus Sonja Loos, woordvoerster van De Lijn Limburg.

In de nabije omgeving werd geen brief gevonden. De politie is met een onderzoek gestart. Het is de eerste keer dat er in de buurt van Sint-Truiden op deze manier een kind wordt gevonden. "We hopen dat de moeder zich de komende dagen alsnog aanmeld bij het OCMW van Sint-Truiden", aldus burgemeester Veerle Heeren (CD&V). De burgemeester vermoedt dat de moeder ten einde raad moet geweest zijn toen ze haar dochter langs de kant van de weg achterliet. "Het kindje zou maar een paar uur oud geweest zijn toen de chauffeur het kind vond. De placenta lag nog in de buurt van het kind. Het kind kan zolang als nodig in het Sint-Trudo ziekenhuis verblijven. Later zal samen via de sociale diensten bekeken worden hoe het verder moet", verduidelijkte Raf Lippens, algemeen directeur van het Sint-Trudo ziekenhuis.

De weg in Sint-Truiden is intussen door de politie afgezet voor het verkeer. De federale gerechtelijke politie is ter plaatse voor een sporenonderzoek. Het parket van Limburg is een onderzoek gestart.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio