© Frank Abbeloos

Het Pukkelpop-gevoel van... Roos Vanacker

De 30ste editie van Pukkelpop schoot woensdag uit de startblokken. In deze dagelijkse rubriek halen BV’s die het festival een warm hart toedragen hun mooiste Pukkelpopherinneringen op. Vandaag: Roos Van Acker.

HBvL

Voor radio- en televisiepresentatrice Roos Van Acker is Pukkelpop een festival dat ze als tiener en twintiger amper oversloeg. “Ik bleef er steevast drie nachten kamperen op de camping, dat hoorde er gewoon bij”, zegt Roos die ondertussen meer dan tien edities Pukkelpop op de teller heeft staan.

“Met onze band Eden en al onze aanhang zakten we dan uit Oostwinkel af naar Kiewit. Ik feestte altijd tot de laatste minuut, gevolg was dat ik op de weide wel eens in slaap kon vallen.” (lacht) In haar jeugdjaren bezocht ze het festival met haar vrienden, later deed ze er de presentatie van de Marquee en nam ze interviews af voor Studio Brussel. “En dat vond ik óók fantastisch. Bands als Limp Bizkit – op hun muziek heb ik vroeger nog vaak staan springen – zag ik plots voor mijn neus passeren.

Tussen de presentaties door mocht ik naar bands gaan kijken die ik zelf graag wou zien en ik werd er ook nog eens voor betaald ook.” (lacht) Eén van die optredens was dat van Tool. “Ik had een pasje voor de frontstage, dus ik zag ze van héél dichtbij aan het werk”, zegt Roos. “De zanger stond op te treden in zijn bloot bovenlijf en leren broek. Hij had net een schorpioen op zijn ruggengraat laten tatoeëren. Ik was helemaal onder de indruk”, lacht Roos.

Ook onder de indruk was Roos - weliswaar op een hele andere manier - tijdens een interview met de bassist van The Bloodhound Gang. “Ze hadden net staan optreden met een fles Jägermeister op het podium. De fles was leeg, dus vroeg ik aan de bassist of er wel degelijk Jägermeister in de fles zat. ‘Ik zal het je bewijzen’, zei hij, waarop hij voorover boog en zijn twee vingers in zijn keel stak. Zijn kots was groen, het was dus waar.” Dit jaar hoopt Roos er opnieuw bij te zijn: “Voor Limp Bizkit. Ik ben benieuwd wat ze er tegenwoordig van bakken.”

Lees meer nieuws over Pukkelpop