Schreurs op dinsdag

© HBvL

The Boss

“Grote kans op nieuw college”, zo blokletterde Het Belang gisteren over de huidige toestand in de fiere stad Borgloon, waar al acht maanden lang een politieke impasse heerst en waar binnen het stadhuis het onverdoofd slachten in praktijk wordt omgezet, dit achter de rug van de moslims om. Het blijft altijd uitkijken om gemeentepolitiek te volgen, je weet nooit in welk wespennest je gaat roeren, maar in het geval Borgloon is het risico klein.

MCe

Alle wespen hebben mekaar zo ongeveer doodgestoken. Vanavond wordt het nieuwe schepencollege geïnstalleerd, maar ons devies is klaar: iedereen moet buiten. Vanavond nog, liefst voor de gemeenteraad, om het bloedverlies te beperken. Eén man moet alle touwtjes in handen krijgen: Johnny Thijs, voormalig topman van bpost, die dat bedrijf succesvol hervormde. Hij is 63 jaar, tot de jaren van verstand gekomen en, zéér belangrijk, afkomstig uit deelgemeente Rijkel.

Neen, niet uit Hoepertingen. Dat hebben wij hier ooit geschreven, waarna wij zwaar op de korrel werden genomen door de gemeenschap van Rijkel en enkele omliggende fruitboeren. Moet Johnny Thijs Borgloon alleen besturen? Liefst wel, al mag hij daarbij de hulp inroepen van tien bekwame lokale facteurs, die hij uit zijn vroegere tijd nog wel zal kennen.

Johnny Thijs heeft, buiten bpost, vooral zijn brood verdiend met eten, drinken en roken. Volgt u even mee: hij begon bij Rothmans-sigaretten, vervolgens kwamen Mars-repen, Côte d’ Or-chocolade en de bieren van Interbrew. Wat een carrière! Authentieker kan je het niet maken voor een Belg. Bovendien zetelt hij momenteel in het Rode Kruis Vlaanderen, zodat hij meteen steun kan geven bij rampen. Wat een droomprofiel!

Is er nog een obstakel voor deze 100 % geschikte kandidaat? Tja, misschien de centen. Hij weigerde destijds verder te werken als ceo van bpost voor een bruto jaarwedde van 650.000 euro. Kan Loon hem zo’n loon bieden? Het is hoog tijd voor een geste uit het kleine en fijne Rijkel en zeker vanwege de omliggende fruitboeren. Jongens, grijp je kans en koop je eigen burgemeester!

www.armandschreurs.eu