© belga

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null

Ook Kris Peeters en Wouter Beke met de dood bedreigd

Naast staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), zijn de afgelopen maanden ook CD&V-minister Kris Peeters en CD&V-partijvoorzitter Wouter Beke met de dood bedreigd. Dat meldt VTM Nieuws.

gjs

CD&V bevestigt dat Kris Peeters, Minister van Economie en Consumentenzaken, en Wouter Beke, partijvoorzitter, de afgelopen maanden met de dood zijn bedreigd. Ze hebben bescherming van de Staatsveiligheid geweigerd.

In een Franstalige mail werd staatssecretaris Theo Francken (N-VA) afgelopen weekend stevig uitgescholden, zo berichtte Het Laatste Nieuws dinsdag. 'Je bent een grote klootzak, want je gaat al die migranten geld geven terwijl er zo veel werkloosheid is', zo klinkt het. 'Als ik zou kunnen, dan stak ik een granaat in je mond. Ik zou het zonder problemen doen. We zullen elkaar terugzien, dat beloof ik je.'

'Ik krijg veel reacties, zeer gemengde reacties', zegt de staatssecretaris. 'Ik ben wel wat bagger gewend - het is eigen aan het vak - maar er zijn aan alles grenzen. Houd het netjes.'

Het is niet de eerste keer dat Francken met de dood wordt bedreigd. Eerder kregen hij en partijgenoot Jan Jambon doodsbedreigingen van een 'extremistische moslim'.